Jordens befolkning er i de sidste 60 år blevet fordoblet og med den hurtige vækst er vores madforbrug blevet sat betydeligt op. Vi spiser i dag dobbelt så meget morgenmad og ca. 3 gange så meget kød som for blot 25 år siden.

Vores enorme madforbrug betyder desværre også at vi smider kæmpe mængder af den mad, vi producere, direkte i skraldespanden. Samtidig er der ca. 1 milliard der sulter.

Mad er i dag blevet en kæmpe industriel maskine, der presser ressourcerne og vores miljø på en helt uacceptabel måde. Mad er blevet samlebåndsprodukter, der er usunde og som produceres uden hensyn til verdens biodiversitet og bæredygtighed, og alligevel er prisen for fødevarer, for de fattige, højere end nogensinde.
Heldigvis er der mange der har ideer og forslag til løsninger, der kan ændre det nuværende billede. Vi kan nemlig sagtens brødføde ni milliarder mennesker, bevare vores biodiversitet og bæredygtige udvikling. Vi skal bare opfinde nye metoder, og åbne vores sind for nye ressourcer.

 

"Feeding the world et et godt og interessant undervisningsmateriale, der tager fat i problemstillingen om fremtidens globale fødevareforsyning. Eleverne synes emnet er relevant, og at det er nogle gode oplysende videoer, der også giver dem lyst til at udforske emnet endnu mere. Gennem arbejdet med feeding the world, kan eleverne underbygge deres argumentere for egne holdninger."

Lene Vestergaard, Karensmindeskolen


 

Støttet af

Uddannelsesministeriets udlodningsmidler

Danidas Oplysningsbevilling

Undervisningsministeriets tips- og lottomidler